Escolta la música del bloc

15 d’oct. 2010

Anàlisis

L'altre dia em vaig fer anàlisis i avui he anat a recollir els resultats. Tot bé.
La meva hemoglobina: 5'7. És injust i diria que fins i tot antinatural.

4 comentaris:

David ha dit...

Aquest resultat no pot estar bé!!! Estaries anèmica, blanca, feble, desnodrida... per no parlar de coses pitjors! Què te'n diu, el metge??
Jo avui he anat a fer unes "plaques" a resultes d'un cas de tuberculosi a la feina. Havia donat positiu a la prova de la tuberculina i la reacció cutània tenia un diàmetre de 12mm, que és justament el llindar a partir del qual s'ha de tenir en compte aquest resultat positiu. A les radiografies la doctora m'ha detectat una taca en un pulmó com si alguna vegada hagués patit de líquids als pulmons, una pneumònia o alguna cosa d'aquestes, de manera que per tot plegat valia la pena fer unes anàlisis sanguínies. M'han extret la sang i d'aquí a dues setmanes en tindré el veredicte.
Però estic tranquil perquè tinc atenuants. :) De petit em van vacunar 3 vegades a la tuberculosi: a les dues setmanes d'haver nascut (és a dir, al 1978), després al '86 i l'última al '93. Això significa que la reacció pot haver estat ocasionada per la vacuna (encara que una companya va ser vacunada dues vegades i no va presentar cap reacció cutània...). A més, fa uns anys em van operar d'una hèrnia de hiat, amb la qual cosa em podrien perfectament haver tocat el pulmó amb les sondes i haver produït la taca.
En fi. si de cas ja t'ho diré d'aquí a un parell de setmanes.

Daniel ha dit...

Sí que està bé, sí. L'hemoglobina glicada (Hb1Ac per als amics) reflecteix la concentració mitjana de glucosa en sang durant els darrers 2-3 mesos. per a una persona sana ha d'estar al voltant del 5'5-6. El nivell òptim per aun diabètic seria fins a 7. I el que comento que em sembla injust i un punt antinatural és que amb el Daniel amb grans esforços aconseguim que no estigui per sobre de 8.
Espero que això del pulmó no sigui res.
Una abraçada.

Lourdes ha dit...

T'entenc Montse. La meva última hemoglobina (de juny d'aquest any) era de 5. I sí, la sensació és d'injustícia...el Pau fa 2 anys que té diabetis i encara no ha baixat mai de 9, sempre ingerint els hidrats de carboni corresponents, iogurs naturals sense sucre ni edulcorant (de vegades fem un "postre especial": iogur de sabor), fruita, molta fibra... de vegades penso: "per a què tants esforços? sembla que la vida se'n rigui de nosaltres!"

Olga ha dit...

Hola Montse,

Amb els nens és més dificil que tot estigui més controlat, pero mica en mica ja veuràs com els controls milloraran.

¿Heu valorat la posibilitat de la bomba d'insulina? Amb els nens funciona molt bé.

Un petó,