Escolta la música del bloc

30 d’oct. 2009

Una de freda i dues de calentes


Una de freda
Veig un anunci en una revista, un xarop per prevenir els refredats en els nens (similar al que altres anys havien pres el Daniel i la Sara), però amb la característica que l'anuncien, entre d'altres coses, com "sense sucre" i "tolerat per diabètics".



I vet aquí que me'n vaig tota contenta cap a la farmàcia i demano el xarop, però abans de pagar-lo demano que me'n deixin veure la composició, i sorpresa sorpresa:



Per als no iniciats:


(Del llibre Com viure amb diabetis tipus I, editat per la Generalitat de Catalunya)

O sigui, que si la fructosa és una de les coses que les persones amb diabetis haurien d'evitar, el xarop té com a un dels components principals la fructosa i ens el vénen com a "tolerat pels diabètics", què passa, ens estan enganyant?

Dues de calentes

La Fundació Alícia, que, entre d'altres, té com a un dels seus caps al Ferran Adrià, ha presentat el projecte Diabetis, en el que participen aquesta Fundació i la Fundació Clínic, de l'Hospital Clínic de Barcelona.
El projecte Diabetis, a més de facilitar receptes per a persones amb diabetis que els ajudin a portar una dieta variada, amb nous ingredients i combinacions, i controlant el consum d'hidrats de carboni, té la finalitat d'educar i continuar investigant en la millora de la seva salut. De moment, aquests receptaris han estat publicats després de més d'un any de recerca i treball entre els professionals mèdics i culinaris.

L'equip ciclista Team Type 1 (EEUU) va ser fundat l'any 2004 dos joves amb diabetis de tipus 1. L'any 2010 formaran l'equip 18 ciclistes, de diverses nacionalitats, la meitat d'ells amb diabetis. Un dels memebres de l'equip serà el madrileny Javier Mejías. És l'únic ciclista professional espanyol amb diabetis.

1 comentari:

David ha dit...

Hola Montse,

He fet una cerca al Google per "fructosa diabetis" i a la primera pàgina que entro ( http://estudiabetes.com/forum/topics/906848:Topic:91165 ) em trobo amb una discussió sobre si la fructosa és perjudicial o no per als diabètics. Sembla que la majoria tendeix a pensar que sí, que pot ser perjudicial, però ho trobo curiós perquè dóna a entendre que no hi ha un consens... És així? El col·lectiu mèdic no coincideix en aquesta qüestió? Em sorprèn molt que a hores d'ara una cosa com aquestes encara generi dubtes...